fbpx

Utfordringer med frakt fra Kina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

prime_cargo-nyhet-0121

Foreløpig ikke godt nytt år for sjøfrakt fra kina

 

For sjøfrakt fra Kina går 2020 inn i historiebøkene med stor ubalanse mellom tilbud og etterspørsel forårsaket av Covid-19 pandemien, som påvirket alle deler av transportkjeden.
Etter hvert som året skred frem overgikk etterspørselen av containere og tilgjengelig kapasitet på skipsavgangene tilbudet i markedet. Noe som medførte skyhøye rater, overbookede avganger og forsinkelser i forventet fremføring av forsendelser.
Nå inn i det nye året er det ett stort etterslep av containere i kinesiske havner som venter på lasting på skip, og dette er en situasjon som er forventet å vedvare til tidligst etter kinesisk nytt år midten av februar. Presset på kapasitet er fortsatt så stort i disse dager at vi opplever utfordringer med å oppnå tidligere avgang enn slutten av januar.
Frem til vi ser en tilnærmet normalisering i de kinesiske havnene må en forvente høyt ratenivå og økt leveringstid. Vurderer man endring av transportmåte for sine varer fra sjø til fly eller tog, må en ha i tankene at presset innen sjøfrakt driver prisene opp og kamp om kapasitet på flyene og togsettene.
Ta kontakt for forespørsel

Flere saker

Konsekvenser av situasjonen i Ukraina

Se vedlagte presseskriv for detaljer om hvordan krigen i Ukraina påvirker situasjonen for oss i Prime Cargo AS. 2022-03-11 Konsekvenser av uroligheter

Status flyfrakt fra Kina

Status flyfrakt Kina_210821     Overseas Logistics AS har lagt ut informasjon vedr flyfrakt situasjonen fra Kina. Status vedrørende flyfrakt situasjonen i Kina –