fbpx

Bekymret for vareflyten i Europa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

I pressemelding datert 15. februar 2021 uttrykker den europeiske organisasjonen CLECAT bekymring for varetransporten grunnet strenge  innreiserestriksjoner i de ulike landene.

Flere europeiske land har nå så restriktive innreiseregler knyttet til Covid-19 at det får konsekvenser for godsfremføringen.

Blant annet trekkes Tyskland frem som et eksempel på flaskehals. 

Tyskland besluttet 14. februar at flere navngitte land er å anse som «areas of variant concern» og sjåfører fra disse landene må bl.a. fremvise sertifisert negativ test på grensen. Dette fører til overbelastede grensestasjoner, endrede kjøreruter og forsinkelser i transportene.

CLECAT understreker at medlemslandene selvsagt må hensynta covid-19 og ta sine forhåndsregler, men at det samtidig må legges til rette for at forsyningskjedene ikke stopper opp.

Videre viser CLECAT til at EU-kommisjonen har anerkjent gods- og varetransporten som en næring med en viktig samfunnsrolle og at foryningskjedene må holdes i gang.

Les hele pressemeldingen her

Flere saker

Konsekvenser av situasjonen i Ukraina

Se vedlagte presseskriv for detaljer om hvordan krigen i Ukraina påvirker situasjonen for oss i Prime Cargo AS. 2022-03-11 Konsekvenser av uroligheter

Status flyfrakt fra Kina

Status flyfrakt Kina_210821     Overseas Logistics AS har lagt ut informasjon vedr flyfrakt situasjonen fra Kina. Status vedrørende flyfrakt situasjonen i Kina –